Film: Tre fina Syrenhortensior

Jag gillar hortensior i allmänhet och syrenhortensior i synnerhet. Den största fördelen med syrenhortensian, Hydrangea paniculata, är att den är betydligt härdigare än trädgårdshortensian, Hydrangea macrophylla. En stor skillnad är att trädgårdshortensia brukar ha runda blomställningar medan syrenhortensia oftast har toppiga, lite avlånga blomklasar. Lite som syren, fast tjockare och bulligare.

Klicka på bilden nedanför för att se filmen “Tre fina Syrenhortensior”!

En vacken Syrenhortensia i vitt och rosa som är en Youtube video från kontot Gröna Hannah på Youtube.

Det finns massor av härliga sorters syrenhortensior, och jag har gjort ett videoklipp där jag pratar om tre sorter som jag planterade för två år sedan. Det är ‘Vanilla Fraise’, ‘Early Sensation’ och ‘Great Star’. Jag planerar även att göra en film om ‘Limelight’, ‘Little Lime’ och ‘Unique’ inom kort. Prenumerera gärna på min Youtube kanal (det är gratis) så missar du inte när filmen kommer!

Rent vit hortensia med något platt runda blomställningar.Hortensian ‘Great Star’ är rent vit.

En skir rosa blomställning hos hortensia Early SensationHortensian ‘Early Sesation’ Börjar blomma som vit eller ljust rosa, men övergår till en mörkare rosa färg allt eftersom.

 

En vacker konformad Syren hortensia blomma som är rosa i botten och vit i toppen.Hortensian ‘Vanilla Fraise’ har konformade blomklasar som börjar i vitt men övergår till allt mörkare rosa under sensommaren.

 
Här kan du läsa mer om hur du får hortensiorna att trivas i din trädgård!
 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s